Even Voorstellen ..... Krista Kamphuis


Krista woont samen met haar vriend, 2 zoontjes, Duitse Herder Dax en Mechelse herder Aika in Houten.

In 2015 is Krista met Dax gestart als cursist bij Werken met je hond en sindsdien niet meer weggegaan. Met Dax is Krista gestart met detectie en reddingshondenwerk, daarna verder gegaan binnen de KNPV Zoekhonden.
Binnen het zoekhondenprogramma van de KNPV hebben ze als combinatie tot nu toe 7 (van de 9) certificaten met lof behaald.
Naast haar werk bij Defensie is Krista in 2016 bij Werken met je hond gestart met lesgeven in detectie, puppycursus en baas-hond contact training.

Vanaf 1 januari 2021 heeft Krista de fantastische kans gekregen om Werken met je hond over te nemen. Deze kans heeft ze met beide handen aangegrepen en is sinds dit jaar de trotse eigenaar van Werken met je hond.

Krista Kamphuis is kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden. Zij heeft een opleiding tot voedingsdeskundige voor honden bij Lotte Botter met succes afgerond en volgt nog een opleiding tot fitnessinstructeur voor honden bij Sporthond in Conditie.

Daarnaast is Krista officieel “level 4 detectie instructeur.” en “level 2 Tracking & Trailing instructeur” gecertificeerd door Scent imprint for dogs van Wesley Visscher.Even Voorstellen ..... Judith van der Veen


Mijn naam is Judith van der Veen. Samen met mijn man, 2 kinderen en Australian Shepherd Duco woon ik in Amersfoort.

Doordeweeks run ik sinds 2015 met veel plezier mijn eigen hondenuitlaatservice. Aangezien ik hiernaast ook graag met mijn eigen hond wilde trainen, ben ik in 2016 bij Werken met je hond terecht gekomen voor detectielessen.
Sindsdien ben ik niet meer weggegaan en geef ik vanaf 2019 puppytraining, baas-hond contacttraining en detectie.

Vooral de combinatie tussen de hondenuitlaatservice en het lesgeven spreekt mij enorm aan.
Bij de uitlaatservice zie ik veel roedelgedrag en werk ik zelf met de honden.

Bij het lesgeven ben ik ook gericht op de baasjes. Hierbij geef ik ze inzicht in hun hond zodat zij deze beter leren begrijpen en het vertrouwen groeit. Het doel is een goede band tussen baas en hond!

Sinds 2016 ben ik Kynologisch Instructeur en dit jaar (2022) heb ik mijn diploma als hondengedragstherapeut bij opleidingsinstituut DogVision behaald.

Daarnaast ben ik officieel "level 2 detectie instructeur" gecertificeerd door Scent imprint for dogs van Wesley Visscher.
Even Voorstellen ..... Marije Luiten


Hoi, ik ben Marije Luiten en woon samen met mijn vriend en onze 2 Rhodesian Ridgebacks Midas en Joeke in Maarn.

In 2020 ben ik detectielessen gaan volgen bij Werken met je hond. Daarnaast mantrail ik al heel wat jaren met mijn beide honden. Ik kan inmiddels wel stellen dat ik fan ben van de hondenneus. Waar honden allemaal toe in staat zijn, verbaasd me nog regelmatig.

Om mijn honger naar 'alles wat met honden te maken heeft' wat te stillen, heb ik verschillende cursussen, seminars en opleidingen gevolgd op het gebied van gedrag, neuswerk en hondenmassage.

Ik ben o.a. gecertificeerd 'level 1' instructeur bij Scent imprint for dogs.
Het geven van detectieles geeft veel voldoening; honden leven vooral in een geurwereld. Ze hebben een fantastische neus waarmee ze graag snuffelend de wereld willen ontdekken en 'lezen'. Met detectie kan je hieraan tegemoet komen.


Naast het geven van detectieles, werk ik als leerkracht in het speciaal onderwijs. Het lesgeven én werken met honden en hun baasjes, is de perfecte combi van mijn werk en grootste hobby; neuswerk met honden.

Even Voorstellen ..... Myrthe Beumers


Ik ben Myrthe Beumers en ik woon samen met Martijn en Beagle Murphy in Leusden.

Na verscheidene logeerhonden, tijdelijke pleeghondjes en vrijwilligerswerk bij het Dierenbeschermingscentrum Amersfoort op de hondenafdeling was het 7 jaar geleden eindelijk tijd voor een eigen hond: de Beagle! Na enige tijd kwamen Murphy en ik bij Werken met je Hond terecht, omdat ik op zoek was naar een activiteit om onze band mee te versterken én tegelijkertijd de natuurlijke behoefte van de Beagle recht te doen: detectie en speuren!

Het samenwerken met mijn hond én het zien hoe andere honden de puzzel aangingen vond ik intrigerend. Mede daardoor heb ik in het voorjaar van 2019 de opleiding 'Detectie instructeur level 1' gevolgd bij Wesley Visscher en het team van Scent Imprint for Dogs. In april 2021 ben ik vervolgens gestart met het 'echt lesgeven' bij Werken met je Hond op de woensdag. Inmiddels ben ik bezig met de opleiding tot Kynologisch Instructeur en Kynologisch Gedragstherapeut bij Annorlunda.

Naast het trainen en genieten van de hond(en) werk ik in het Amersfoortse voortgezet onderwijs als docent Engels en docent geschiedenis. Soms zijn de honden én hun geleiders eigenlijk ook net (puber)kinderen; af en toe afkijken, soms spiegelen, veel plezier met elkaar maken en vooral veel met en van elkaar leren.

Even Voorstellen ..... Rianne de Jong


Ik ben Rianne de Jong, samen met mijn vriend, twee kinderen en twee Nova Scotia Duck Tolling Retrievers (Dex en Jazz) woon ik in Culemborg.

In het dagelijks leven werk ik (al 22 jaar) in het UMC Utrecht binnen de ICT afdeling, geef ik een aantal uur per week detectieles en 'reguliere' gehoorzaamheid in Culemborg en mag ik bij Werken met je hond ook een aantal groepen detectie les geven. In de weekenden kun je mij tegenkomen op hondenshows met mijn tollers in Nederland en onze buurlanden. .

Drie jaar geleden ben ik zelf als cursist gestart bij Werken met je hond met mijn toen 10 weken oude pup. Tijdens deze lessen is het enthousiasme ontstaan om meer te leren over de wondere wereld die hond heet: zijn gedrag, neus, beweegredenen, motivatie, lezen van je hond etc. Daarom ben ik in 2021 gestart met de opleiding tot kynologisch instructeur bij Annorlunda Kynologisch Kenniscentrum. Daarnaast heb ik bij Tinly Academie twee neuswerkmodules gevolgd om meer de wetenschap achter de neus van de hond te achterhalen. En ik ben sinds vorig jaar gecertificeerd level 1 instructeur via Scent Imprint for dogs.

Het mooie van detectie werk vind ik het team zijn met je hond. Het (onbewust) beïnvloeden van elkaar, het samenwerken, zoeken naar de juiste motivatie en voor het kijken naar het gedrag van je hond. Het meenemen van de geleiders in de wereld van de hond, daar word ik blij van!