Detectie training


Er zijn diverse disciplines binnen het neuswerk.
Bij de discipline detectie zoekt de hond naar een verborgen stof of geurbron. De hond loopt hierbij dus niet zoals bij het speuren een spoor uit maar gaat zelfstandig op zoek naar een verborgen stof.
In de praktijk kom je detectiehonden tegen op bijvoorbeeld Schiphol om de bagage van passagiers te doorzoeken op aanwezigheid van bijvoorbeeld verdovende middelen.

De laatste tijd is detectie training onder hondenbezitters erg populair geworden. Het is leuk om te doen en bovendien kunnen mensen al snel thuis aan de slag om de hond te trainen.
Een hond wordt niet zomaar een detectiehond. Oefening, goede begeleiding en opbouw van de training is essentieel.

Werken met je hond geeft het hele jaar door detectie trainingen.
Tijdens deze trainingen leert jouw hond op een gestructureerde wijze te zoeken en op een bepaalde geurbron te verwijzen.
Tijdens de lessen krijgen de deelnemers handvatten om ook thuis aan de slag te gaan.

Bovendien is elke combinatie uniek. En dat is juist wat deze discipline zo leuk maakt.
Elke combinatie krijgt zijn eigen aanwijzingen tijdens de training. Ook wordt goed gekeken waar jouw hond voor werkt: Voer? Spel?

Een ding staat voorop: Plezier in het zoeken voor hond en geleider. Zonder druk.

Momenteel zitten de groepslessen helaas helemaal vol. Wel zijn er mogelijkheden voor privéles op onze prachtige trainingslocatie.
Een privéles duurt 30 minuten en kost €30,00.

Wil je eerst eens kijken of jij en jouw hond detectie leuk vinden? Vraag dan nu een proefles aan van 30 minuten voor €25,00.

Scent imprint for dogs certificering
De populariteit van de discipline detectie onder hondenbezitters is mede te danken aan Wesley Visscher die met zijn filmpjes op youtube en zijn demonstraties tijdens grote events het publiek versteld laat staan van de mogelijkheden binnen het detectie werk.
Door zijn kennis te delen zijn er nu diverse gecertificeerde 'Scent Imprint' instructeurs werkzaam door heel Nederland. Werken met je hond is level 2 gecertificeerd.

Voor wie?
Detectie is voor honden van alle leeftijden. Vanaf de leeftijd van 8 weken kunnen pups al starten.
De cursus wordt gegeven op onze trainingslocatie in Maarsbergen.